fredag 1. juni 2012

North East Iceland

English summary at the end.
Ankom Seydisfjördur, Island tirsdag i knallfint vær. Dro via Dyrafjäll til Melrakkasletta, like sør for polarsirkelen. Håpet var å få noen vadefugler på vei til Grønland. Jeg var visst noen dager for sein, men det var likevel noen hundre polarsniper og sandløpere i området.
Fulmar (havhest) near the waterfall Gljufurså
Knot (polarsnipe) at the beach, Melrakkasletta

Nå har jeg vært et par dager ved Myvatn. Myvatn kan oversttes med "myggvatn" og i visse deler er det ikke-ubetydelige mengder.
Mosquitos (mygg) near Myvatn
Været er fortsatt like strålende. Ikke en sky på himmelen og kanskje 15 grader midt på dagen. Myvatn er et drøyt mil langt grundt vatn med enorme mengder av ender, inklusivt de eksklusive islands- og harlekinendene. Toppand og brunnakke dominerer, men det er også bra med snadderand. Videre er det islom, horndykkere og mengder av svømmesniper.
 Harlequin duck (harlekinand) in the river Laxa
 Barrows goldeneye (islandsand) at Myvatn
Slavonian grebe (horndykker) at Myvatn
Like øst for Myvatn ligger Hverir og Krafla. Et område med mye vulkansk aktivitet. Synd at bilder ikke kan gjengi lyd og lukt.
Vulcano area, Hverir
Hot mud, Hverir
I have been some days in the northeastern Iceland. First visiting Melrakkasletta just south of the Artic Circle. Then I headed for Myvatn an amazing area for birds and "volcanos". Nice weather every day is more than expected. 

5 kommentarer:

 1. Vackra bilder du bjuder oss på!!

  SvarSlett
 2. Flotte bilder fra Island! Tøft bilde av mud'n.

  SvarSlett
 3. Fantastic photographs. Greetings.

  SvarSlett
 4. En flott serie av fugler og natur fra Island, gøy å se.
  Likte alle men falt mest for Polarsnipe og harlekinand.

  Ottar

  SvarSlett