lørdag 28. mai 2011

Leiebilblogg

21 km med hullete grusvei.i Extremadura, Spania

Fuglekikkere er ikke utenkelig leiebilfirmaenes værste kundegruppe. Ikke at jeg tror det er så mye bunking, kanskje mindre enn gjennomsnittet. Dette grunnet lite bykjøring og trange parkeringshus. Imdlertid får støtdempere til gjengjeld gjennomgå på humpete grusveier eller der det ikke er vei og understellet kan nok få noen skraper.

Suzuki leiebil i grøfta. Øvre Pasvik mars 2007.

Jeg må innrømme at jeg var utrolig heldig med leiebilen i Øvre Pasvik i mars 2007. Firhjulstrekkeren skar ut og havna i grøfta milevis fra nærmeste redningsbil. Jeg praiet en av forsvarets større biler som skulle enda lengre opp i dalen. Den fikk meg raskt på veien og utrolig nok var det ikke en ripe i lakken.

Her var det bare å snu. Pyreneene, Spania. Mars 2010.

Jeg leiet min første bil i 1988 i Eilat, Israel og siden har det blitt noen flere der i tillegg til Spania, de kanariske øyer, Madeira, Azorene og Alaska. Det er nok minst et halvt år i leiebil totalt.

De aller fleste leiebilfirma i Alaska har fotbud mot å kjøre Dalton Highway. Også vår bil.

I det siste har jeg registrert at noen firma kan levere bil som er halvskitten eller "har glemt" å fylle bensintanken helt opp.
Imidlertid har jeg aldri fått så skitten bil som den jeg returnerte på Terceira, Azorene i februar 2011 etter 1,5 dags leie. Jeg kjørte ikke grusveier og det var ikke nedbør, men på Terciera er det kyr. Mange kyr. To ganger om dagen blir mange av disse geiledet via smale veier til mobile melkemaskiner. På disse veiene observeres mer ku-skit enn asfalt og bilen kan ualminnelig raskt bli tilsmusset. På nært hold blir det også landlige dufter. Da jeg leverte bilen til Hertz sa jeg som sant var:
-Dere har jammen mange kyr på denne øya.
Da flyet lettet var Mastercardet trukket 29 € ekstra. Jeg er sikker på at de ble vel brukt. Eneste minuset var at jeg ikke dokumenterte bilen.

Vei?, Extremadura, Spania. April 2011.

Vei?, Extremadura, Spania. Mai 2011.

PS.: Får håpe fuglekikker og Avis-ansatt Dag Gjerde i Hordaland ikke leser denne bloggen ;)

1 kommentar: