torsdag 2. september 2010

Godt i gang på Terceira

Det var en heller varm ettermiddag i Lisboa mandag. Gradestokken krøp til 39 grader. Så da var det nydelig med air condition på hotellrommet. Og kunne det bli bedre? Vegg i vegg med hotel Alif lå en brasiliansk restaurant.
Morgenen etter var siste etappe, Lisboa til Terceira. Det portugisiske flyselskapet TAP brukte en Airbus 321-maskin og det var mildt sagt god plass ombord. Turen tok to timer og tjue minutter. Ingen tvil om at Azorene ligger langt til havs. Etter at leiebil og pensjonatet var "fikset", var det rett ut med ny klesdrakt; feltantrekk.
Første sjekkelokalitet var dammene ved Praia da Vitoria, som bare ligger ett minutts gange fra pensjonatet. Her var det vanskelig å unngå herodiashegren som har holdt seg ei god stund. Ellers en hvitvingesvartterne og silkehegre. Så ble resten av dagen brukt på vaderlokaliteten i det gamle steinbruddet ved Cabo da Praia. Jeg satt for det meste å ventet på at fugler skulle komme på "skuddhold", men det ble også gjort en del teleskop-arbeid. Området er nok ikke mer enn 100 x 150 meter, men det var flere pytter som gjorde det noe uoversiktlig. Loggførte elleve vaderarter med sandsnipe og alaskasnipe som det beste. Ellers var det flere titalls steinvendere og sandløpere. Mest tallrik var hvitbrystloen, 90 ind og da var det mange årsunger. Hvitvingesvartterna hadde flydd over bukta fra Praia og jaktet insekter i dammene.Onsdagen ble en slik "bli-kjent dag". Kjørte rundt i sørøstre områder av øya uten at så mye fugl ble registrert. Det blåste nok vestlig liten kuling, men når temperaturen er 25 grader, er det ingen som kan klage. Spiste Bacalao ala Portugal på strandpromenaden i Praia tidlig på ettermiddagen, det er som norsk tørrfisk bare at bacon mangler. I stede kompenseres med diverse grønnsaker. God og mett dro jeg igjen til dammene ved Cabo. Omtrent det samme som i går, men tre sandsniper, alaskasnipe og gulbeinsnipe var kanskje et bevis på at vestavinden gir flere yankier.
Jeg fikser nok ikke daglige blogger, men siste nytt på: Siste nytt - Azorene
Herodiashegre

Hvitvingesvartterne

Hvitbrystlo

Gulbeinsnipe

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar