tirsdag 1. juni 2010

Nye "lifere" og frustrerende lyder

Flekksnipe, en nær slektning til strandsnipa

Vandretost på mat-let i en hage

Tett på, amerikablesand hann

Dag 1 i Alaska.
Vi våkna til kanonvær på første skådedag. Etter en heller simpel frokost på Super8-motellet i Anchorage, var det rett ut i felt.
Først ble Ship Creek sjekket litt vest i byen, men her var det lite å se, bare en haug med stangfiskere på USA sin Memorials Day i tillegg til en flokk med purpurhodeender.
Så fant vi info om Spenard Crossing i "A Birders Guide to Alaska" og her var det langt mer vellykket. Fotolyset var glimrende. Her ble det en rekke fine arter som amerikablesand, flere purpurhodeender, 2 flekksniper, Violet Green Swallow, Tree Swallow, Red-breasted Nuthatch, hvitkronespurv, vandretrost og flere andre. Det var flere ukjente lyder som vi ikke fant ut av.

Deretter frekventerte vi noen av byens sportsbutikker på let etter noe "snop", men det var nok bare REI-butikken som var i "svung-klassen".
Vi svidde av noen $ og var klar for highway-en, i sørlig retning og Kenai-halvøya. Før vi stoppet og motellinnsjekking i Seward, hadde vi plukket amerikafossekall, gulparula, Ruby-crowned Kinglet og hvithodeørn. Fiskerbyen Seward ligger innerst i en fjord og det var flere ti-tusener krykkjer som rastet eller fant reirmateriale i fjæra. Av mer spennende ting var to amerikasandlo og Grey Tattler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar