lørdag 19. juni 2010

Fint på Kenai Fjords, tross tåke

Alaska 19. dag
Mønstret på en av båtene til firmaet Kenai Fjords Tour i Seward kl. 9.00. Noen minutter senere la vi fra kai i vindstille, lett regn og tåke. Det var kanskje 50-60 andre turister om bord, men det ble aldri plagsomt i de ni timene turen varte. I løpet av dagen var vi innerst i Northwestern Fjord og rundt Chiswell Islands sørvest av Seward, men tykk tåke ødela mye for de store landskapsopplevelsene. Det ble servert to lette måtider og totalt kom turen på snaut 190 $.
Spekkhoggere

Knølhval like før dypdykk

I løpet av de to første timene hadde vi fine opplevelser med knølhval og en stor flokk med spekkhoggere. Førstnevnte hadde en fantastisk forestilling, men det er ikke alltid så lett å finne hvaler som plutselig kommer opp av dypet.
Jeg har tidligere vært på totalt fire hvalsafaris på Island og Azorene, men det har aldri vært mer å se enn delfiner. Derfor var det veldig gøy endelig å få gode hvalopplevelser. Senere på dagen fikk vi også nærkontakt med mange seler og sjøløver.
Sel (steinkobbelignende) i issørpe

Gråvingemåke

Isbre ved Northwestern Fjord

Topplunde

På fuglefronten ble det en rekke nye bekjentskaper. Først skifermåke, gråvingemåke og hornlunde. Senere marmordvergteist, nordstarik og rødmaskeskarv. Kapteinen sa han så kortnebbdvergteist, men jeg claimer ikke denne. Fuglefoto ble det lite av, selv om det var en del som passerte. Relativt stor båt og til tider over 20 knops fart, kompliserte det hele.

Sløve sjøløver

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar