mandag 31. mai 2010

Lang dag til lange, men ikke late dager

Like over Eyafjällajökul, Island
Sitter og rister i et eldre Delta Airlines-fly på vei fra Minneapolis til Anchorage. Lokalt er klokka er 6.15 pm, kvart over ett nattestid i Norge. Mitt første fly i dag gikk kl. 10.40 fra Stavanger. Så var det å småspringe gjennom Schipol-flyplassen i Amsterdam for å rekke Delta-flyet til Minneapolis. Det gikk særdeles greit og min turkompis Bjørn Fuldseth satt trygt plassert på sete 32H i Airbus 330-flyet da jeg steg inn med min som vanlig "litt for tunge" håndbaggasje.
Turen gikk i nordvestlig retning. Vi passerte et nesten skyfritt Shetland, over et usynlig Færøyene og fløy nesten rett over den for tiden asketomme Eyafjällajökul på Island. Videre over sørlige Grønland. Her var det knapt en bomullsau og se. På østsiden var det imponerende med drivis, men lite isfjell. På vestsida var det minimalt med is og se.
Ca. åtte timer etter avgang Schipol, landet vi på St. Paul-flyplassen i Minneapolis. Klokka ble raskt korrigert sju timer i minus. Vi var begge spendte på passkontroll og andre sjekkerutiner, men det gikk over all forventning. Alt var gjort i løpet ti minutter inkludert ny security av håndbaggasjen. Vi var forberedt på dårlig tid til boarding, men jammen fikk vi innta vår første amerikanske hamburger i ro og mak. Det ble raskt konkludert at den hadde betydelig mer kjøttinnhold enn de norske burgerne.

Når vi lander i Anchorage ca. 7.45 (lokaltid) skal vi pinsa klokka nye tre timer bakover. Da er den 5.45 om morgenen hjemme. Altså ti timers forskjell. Et langt lyst reisedøgn er da tilbakelagt, men vi er klar til et snes dager på nye jaktmarker. Denali, Yukon River, Kodiak og Barrow. Dette bør gi fantastisk opplevelser og fulle minnekort.
Drivis like øst for Grønland

Siste: Ankommet Super8-motellet nettopp, nå er det litt mat og soving.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar