søndag 15. november 2009

Super fotodag på Karmøy

Foto-godbitene sto nesten i kø på vestsida av Karmøy i dag.

Ung islom på nært hold

Etter en times sjøfuglskåding i stormhytta på Sandhåland camping, som gav noen smålom, havhester, krykkjer og alkekonger, dro jeg innom Taravika. Her skapte en hønsehauk litt panikk blandt stær, kråker, kaier og stokkender.

Hønsehauk i lav høstsol


Kråkene var mye på vingene da hønsehauken var i Taravika

Ellers landet en flokk med grågås og 6-7 sædgjess. Disse brydde seg selvfølgelig ikke om hauken. En tjeld trakk forbi og den etter vært vanlige vintererlen var også innom. Fotolyset var særdeles godt. Søndag formiddag betyr at det ofte kommer flere fuglekikkere til Taravika, også i dag. Frank Steinkjellå, Bjørn Arne Hveding, Arve Austnaberg samt Bjørg- og Marie Solberg.


Sædgjess

 Så det ble kombinasjonen pludring-fuglekikking i det fine "vårværet". De to sistnevnte hadde vært på Åkrasanden og tatt bilder av små- og islom på nært hold. Dette virket særdeles interessant og i de to siste timene med dagslys, satt jeg på sanden og koste meg med ung islom og tre smålom.


SmålomIslom

Særdeles fornøyd med det nye kameraet, Canon EOS 7D.
Autofokus på fugler i flukt sitter bedre enn på noen av mine tidligere kamera.

3 kommentarer:

  1. bra jobba JKN! Bra på kvassheim i dag også med Kanadah.m., ringgås, mandarinand m.m. "Desverre" var ungene med så lite foto..

    SvarSlett
  2. Flott å se at Marie satser i felt. Utrolige blinkskudd i Taravikje. Du gikk ikke glipp av så mye ute på Sira i finværet.

    SvarSlett
  3. Fint med en slik dag. Imponerende bilder av lom.

    SvarSlett